CV ketel Onderhoud

Rookgas meting

CV ketel Service & Onderhoud in Groningen

U denkt waarschijnlijk niet dagelijks na over het onderhoud van uw CV ketel.  Toch is het onderhoud van groot belang voor uw eigen veiligheid en levensduur van uw CV systeem.

Elke CV ketel maakt bij de verbranding een geurloos en onzichtbaar uitlaatgas aan dat levensgevaarlijk kan zijn bij een slecht onderhouden CV ketel. Dit gas, koolmonoxide, bent u liever kwijt dan rijk en daarom is periodiek CV onderhoud van groot belang. Daarnaast branden goed onderhouden en afgestelde ketels een heel stuk zuiniger, tot wel 15%.

 

Wij zijn aangesloten bij CO-keur.nl voor certificatie omtrent CO-vakmanschap

Telefonische afspraak maken? Bel 050-204 1750

Wat doen wij tijdens het onderhoud?

1 Het schoonmaken en schoon houden van de warmtewisselaar is voor zowel de veiligheid als voor een goede werking erg belangrijk. Wanneer deze verstopt raakt kan er lekkage van water of koolmonoxide ontstaan en in extreme gevallen zelfs brand.

2 Een algehele inspectie wordt terloops uitgevoerd. Hierbij letten wij op lekkage sporen, de algehele staat van de ketel en eventuele aandachtspunten. Hierdoor kunnen vervelende storingen en lekkages vaak worden voorkomen. Na afronding van het onderhoud brengt de monteur altijd rapport aan u uit.

3 Nadat alles schoon is gemaakt en gecontroleerd is wordt alles weer terug gemonteerd. Om de veiligheid te garanderen worden hierbij verschillende pakkingen, waaronder die van de brander, vervangen.

4 Afstellen van CV ketels gebeurd bij installatie nauwelijks of niet. Uit onderzoek van het UNETO-VNI bleek dat slechts 1% van de installateurs de CV ketel afstelt op het benodigde vermogen. Wanneer dit niet gebeurd neemt de slijtage van onderdelen als de; pomp, warmtewisselaar en ventilator enorm toe. Dit verkort dus de totale levensduur en verhoogd de reparatiekosten door de jaren heen.

Periodiek Onderhoud

€120,00 per onderhoud

Bij ons ‘periodiek onderhoud’ zijn jaarlijks onderhoud en voorrijkosten inbegrepen, u betaalt zelf de kosten voor materiaal. Bij een storing kunt u altijd bellen en wordt het arbeidsloon doorberekend.

 • √ Snelle service bij storingen 
 • √ Geen voorrijkosten
 • » Exclusief materiaal

 

Eenmalig Onderhoud

€120,00 per keer

Bij eenmalig onderhoud wordt uw CV ketel grondig onder handen genomen, minimaal volgens fabrikantseisen. De werkuren voor het onderhoud en de voorrijkosten zijn inbegrepen. Kosten voor materiaal betaald u zelf.

 • √ Snelle service bij storingen 
 • √ Geen voorrijkosten
 • » Exclusief materiaal

 

 • Pagina’s

 • Vertrouwd en dichtbij

   Snelle service in Provincie Groningen

   Hoogwaardige producten

   Minimaal 2 jaar garantie

   Persoonlijke service

   Goede prijs-kwaliteitsverhouding

   Duidelijke afspraken

 • Contact gegevens

  van der Doorn
  Koel en Verwarming Techniek
  Oosterstraat 1
  9771AP Sauwerd
  050 – 204 1750
  Larsvanderdoorn @ hotmail.com