Groepenkast uitbreiden voor inductie

Groepenkast aanpassen voor inductie

Koken op inductie levert ten opzichte van gas en keramisch koken het hoogste rendement (80 tot 90%). Daarbij moet echter wel aangetekend worden dat hiervoor de groepenkast moet worden voorzien van een aparte groep. Wanneer u kiest voor koken op inductie in plaats van gas, zal uw stroomverbruik omhoog gaan. Daarbij is het belangrijk dat uw groepenkast dit aankan. In de meeste gevallen moet er een vrije groep beschikbaar zijn waarop uw inductie kookplaat kan worden aangesloten. Hoeveel extra groepen er nodig zijn, is afhankelijk van het apparaat en het huidige aantal groepen. We adviseren u graag op dit gebied.

Ook met de aanleg van laadpalen, inductie kookplaten en zonnepanelen kunnen wij u helpen.

Storing? bel direct 050-204 1750

zwakstroom

Laat onze adviseur contact met u opnemen!

  Automaten of stoppen

  Automaten en stoppen zekeren per groep het stroom verbruik af. Dit is in een woning eigenlijk nooit meer dan 16 ampère per groep. Als de hoeveelheid stroom die over deze groep groter wordt zal de automaat uitslaan. Het voordeel van een automaat is dat je daarna alleen maar de schakelaar omhoog hoeft te zetten, een ouderwetse stop moet je vervangen.

  Aardlekschakelaars

  De automaten schakelen alleen af bij kortsluiting of overbelasting. De aardlekschakelaars(ALS) in de groepenkast dienen als beveiliging voor het aardnet in uw woning. Aarding beschermt u tegen schokken van apparaten zoals uw koelkast of waterkoker, wanneer zo’n apparaat stuk is wilt u natuurlijk geen schok bij aanraking. De aardlekschakelaar zorgt ervoor dat de stroom van de desbetreffende groep afsluit bij een aardfout.

  De hoofdschakelaar

  Tegenwoordig is het verplicht om de gehele installatie in één handeling spanningsloos te kunnen maken. In veel oude installaties is dit nog niet mogelijk. Toch is dit vaak een van de eisen die een brand-verzekeraar kan stellen. Helaas hebben wij al vaker gehoord dat verzekeraars niet of niet volledig uitkeren bij meterkast branden waar wat mankeerde aan de groepenkast installatie.

  Aardlekschakelaar vervangen

  Zelf uw aardlekschakelaar testen

  U kunt zelf vrij gemakkelijk de aardlekschakelaars in uw groepenkast testen. In de afbeelding hiernaast ziet u een ALS met een gele testknop, maar deze zijn ook vaak oranje of blauw. Als de stroom gewoon aanstaat drukt op de testknop, de schakelaar die er naast zit zou dan direct naar beneden moeten vallen. Blijft de schakelaar hangen of hoort u een ratelend geluid? Dan is de aardlekschakelaar defect en dient deze zo spoedig mogelijk vervangen te worden.

  Groepenkast vervangen, wat kost het?

  De meeste meterkasten lijken op elkaar, toch verschillen de kosten natuurlijk per situatie. Om u tóch een indicatie te kunnen geven van de te verwachten kosten hebben wij een lijst gemaakt met prijzen die u in een gemiddelde woning kunt verwachten.

  3  groepen :  €650

  6  groepen : €700

  8  groepen : €800

  10 groepen : €950

  Wij installeren enkel A-merk groepenkasten en automaten, voorzien van alle Europese keurmerken en waarborgen. Zo kiest u voor veiligheid én zekerheid.

  Hoeveel elektra groepen heeft u nodig?

  Het aantal benodigde groepen is afhankelijk van uw elektra gebruik, wensen en eventuele toekomst plannen. Per groep kunt u maximaal 16 ampére of 3600w aansluiten. Boven deze waarden zal de automaat de stroom afschakelen.

  Vaak worden ruimtes en apparaten als; woonkamer/hal, keuken, badkamer, slaapkamers/overloop, buiten verlichting, wasmachine, droger, vaatwasser, oven en zonnepanelen, apart aangesloten. Hiermee komt u in een moderne woning al snel uit op 10 groepen.

  Naast de groepen wordt uw groepenkast uitgevoerd met een hoofdschakelaar en per 4 groepen wordt er een aardlekautomaat geplaatst. Hierdoor voldoet de installatie aan de nieuwste veiligheidsnormen.

 • Pagina’s

 • Vertrouwd en dichtbij

   Snelle service in Provincie Groningen

   Hoogwaardige producten

   Minimaal 2 jaar garantie

   Persoonlijke service

   Goede prijs-kwaliteitsverhouding

   Duidelijke afspraken

 • Contact gegevens

  van der Doorn
  Koel en Verwarming Techniek
  Oosterstraat 1
  9771AP Sauwerd
  050 – 204 1750
  Larsvanderdoorn @ hotmail.com